Wil je een feest organiseren maar weet je nog niet hoeveel drankjes je per persoon moet rekenen of wat voor een drankjes je moet serveren? In dit artikel lees je handige tips voor het organiseren van een feest en wat er bij komt kijken op het gebied van drank.

Hoeveel drankjes per persoon?

Het is belangrijk om rekening te houden met het aantal drankjes per persoon op je feest. Je wil natuurlijk niet dat je te weinig haalt en de mensen zonder drinken zitten. Maar als je te veel haalt zit je daar ook weer mee. Gelukkig is hier een formule voor! Je rekent voor het eerste uur namelijk drie drankjes per persoon, dit lijkt veel maar mensen drinken het meeste aan het begin van de avond. Na het eerste feest uur drinken mensen gemiddeld 2 drankjes per uur. Het scheelt dat alcohol lang houdbaar is, mocht er toch nog wat over blijven. Naast deze formule dien je ook te kijken naar de mensen die uitnodigt, vaak weet je wel of jouw vrienden doordrinkers zijn of rustig wijn nippen. 

Welk soort drankje?

Nu je weet hoeveel drankjes je kunt halen per persoon is het tijd om te bepalen welk soort drankjes je wil serveren. Je kunt ervoor kiezen om bier, wijn en fris te halen. Dit is een goedkopere optie, natuurlijk afhankelijk van welk soort bier of wijn je koopt. Wil je meer opties bieden? Dan kun je mixdrankjes maken, bijvoorbeeld wodka, rum of andere sterke drank gemixt met een frisdrank zoals cola of sinas. Vind je het leuk om luxe uit te pakken? Kies dan voor cocktails in mooie glazen met een garnering, of haal wat flessen champagne of prosecco. Vraag vooral na bij de gasten wat zij graag drinken!

Hapjes

Naast drankjes inkopen is het ook fijn voor de gasten als er wat te eten is. Het ligt er natuurlijk aan waar het feest plaatsvindt en of de mensen voornamelijk dansen of gewoon zitten en kletsen. In clubs wordt namelijk ook geen eten geserveerd, al kun je natuurlijk doen wat jij en je gasten prettig vinden. Bij een avondje bordspellen spelen is een snack vaak wel aanwezig. Ga voor de makkelijke snack en kies voor wat chips, nootjes of zoetigheid. Of pak volledig uit en maak allemaal mini-hapjes. Voorbeelden hiervan zijn dadels gevuld met roomkaas en gevulde wraps. Zijn er mensen die plantaardig eten of allergieën hebben? Houd hier dan rekening mee.

Let op: Overmatig consumptie van alcohol is gevaarlijk. Wanneer ben je alcoholist? Zoek professionele hulp bij een verslaving.